Skip to content

Polpette al sugo

Posted on:September 11, 2023 at 08:15 PM

Traditionellt verkar polpette serveras tillsammans med grönsaker i Italien, medan traditionen att servera med spaghetti verkar härstamma från USA. Oavsett är dessa köttbullar riktigt delikata.

Polpette al sugo.

Jag använder torkad peperoncino, Diavoletti Rossi från Tutto Calabria som är fantastiskt god (med en rud och varm hetta) och enkel att reglera. Jag brukar steka med en för lätt hetta, två för medelhetta och tre för lite starkare.

Tutto Calabria - Diavoletti Rossi.

Ingredienser

Polpette

Mängdprefix
Salsiccia300g
Kalvfärs500g
Pecorino2dl(finriven)
Oregano2tsk/tsp
Ägg2st
Muskot~(efter behag)
Vitt bröd2st(utan kanter)
Salt1nypa
Peppar1nypa

Sugo

Mängdprefix
Olivolja~täck botten
Vitlök3st(hela klyftor)
Peperoncino2st(torkade)
Rött vin1-2dl
San Marzano4burkar á 400g
Tomatpuré1msk
Oregano2nypa

Metod

Sugo

Polpette

Pasta